Om tävlingar


Sugen på att börja tävla?  Här kommer lite kort info om tävlingar.


De tävlingar som vi på dansskolan åker på anordnas av Svenska Danssportförbundet, DSF, som är en del av Riksidrottsförbundet.


Vi rekommenderar att Du dansar minst två terminer hos oss innan Du är med på Din första tävling. Deltagande på en tävling sker endast efter godkännande av Din danslärare. Du tävlar med en dans som Du lärt dig på kursen eller fått hjälp med på den coachade träningen för alla tävlingsdansare.


Man brukar oftast välja en kategori (disco, hip hop, slowdance eller konstnärligt) till sin första tävling. Vill Du sen tävla i alla kategorierna gör Du det. Man kan tävla i solo (ensam), duo (ihop med en kompis),small team (3-7 dansare) eller big team (8-24).


På dansskolan finns en förening för alla tävlingsdansare, Karlskoga Dansförening. Föreningen samarbetar med dansskolan när det ska ordnas olika träningsläger, bussar till tävlingar, elevföreställningar och liknande. Medlemskap där är obligatoriskt för alla tävlingsdansare.


Alla aktuella tävlingar plus sista anmälningdag finns på Dans.se. Där anmäler man sig till alla tävlingar plus betalar in anmälningsavgiften. Länk till Dans.se finns här. Vi har även en grupp på Facebook för alla tävlingsdansare där vi skriver ut all info om alla tävlingar.


Efter att Du tävlat Din första tävling, måste Du ha en tävlingslicens. Det ordnar Du själv genom Dans.se. Den första tävlingen Du är med på behöver Du ingen tävlingslicens till. Detta eftersom att Du måste få prova på om Du tycker att det är kul med tävlingsdans.


Frågor? Kontakta oss antingen vid Ditt kurstillfälle eller mejla oss gärna så svarar vi på allt ni undrar över.