Om Anna


Delägare i Karlskoga DansCenter HB.

Undervisar i Hip Hop, Disco, Stage Dance, Barndans, Slowdance, Latin Fusion och Dance to the Beat!


"Jag började dansa som 10-åring på Nerikes Dansinstitut i Örebro. Jag insåg tidigt att det här var det jag skulle göra i resten av mitt liv. Min tävlingskarriär i pardisco avslutades efter två SM-guld och ett NM-brons. Jag blev även uttagen till det absolut första svenska landslaget inom disco.

 

Jag utbildade mig till danspedagog 1992 och har arbetat som danslärare sen dess. Under 17 års tid arbetade jag på Nerikes Dansinstitut, där jag hade huvudansvaret för all barn & ungdomsverksamhet. Där byggde jag upp en stor tävlingsverksamhet med åtskilliga SM-vinnare och landslagsdansare, vilka jag ibland följt med på internationella tävlingar som förbundskapten. Jag blir ofta anlitad som domare på nationella tävlingar och har även varit utomlands och dömt både EM och VM.

 

Numera försöker jag att dra ned på domaruppdragen för att kunna fokusera mera på det som jag älskar mest, att få visa alla barn och ungdomar hur fantastiskt kul det är med dans och hur bra man mår av att dansa! Att även få undervisa vuxna nybörjare på vårt Dance to the Beat-pass är ren dansglädje!


Under våren 2018 tog jag mig an en ny utmaning då jag blev utbildare i Disco hos Svenska Danssportförbundet, DSF.


Jag är även sedan mars 2020 utbildad Dans för Hälsa-instruktör.

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad insats för att förebygga och behandla psykisk ohälsa. Jag hoppas att jag kommer ha stor nytta av denna utbildning i mitt arbete som danslärare för barn och ungdomar.


Min önskan är att alla, stora som små, nybörjare som tävlingsdansare, ska känna sig hemma hos oss och kunna utvecklas som dansare!"Vi ses på Karlskoga DansCenter!