Om Helena


Helena kommer finnas till och från på dansskolan och hjälpa till med lite av varje. Workshops, mental träning, kursanmälningar och föreställningar, bland annat.


Helena började dansa när hon var 9 år gammal och när hon var 17 började hon träna och koreografera ett lag i formationsdisco (som senare blev döpt till United Feet), något som blev hennes passion. När hon blev 22 började hon undervisa i Disco, Hiphop, och Showdans sida vid sida med Anna på Nerikes Dansinstitut i Örebro. Sedan dess har Helena tävlat både som dansare och tränare på EM och VM i formationsdans. Under tiden studerade hon även Sport Management och Sport Psykologi vid Örebro Universitet och utvecklade olika metoder av mental träning för tävlingsdansare.


År 2008 flyttade hon till USA och är numera certifierad inom Emotional Freedom Technique (knackning), något hon använder tillsammans med sina mentala PT kunder för att de ska prestera bättre både mentalt och fysiskt. Hon har givit ut en bok i mentalt välbefinnande ”There is Light” och håller just nu på att utveckla en online plattform för dans som träning och viktkontroll.


”Att få arbeta tillsammans med Anna igen känns som en dröm då hon inte bara är en kollega men också min bästa vän. Min undervisning kommer självklart vara lite annorlunda än vad ni är vana vid då jag inte fysiskt kommer att vara på plats varje vecka. Online kurser, mental träning och workshops kommer det bli. Sen kommer jag hjälpa till en hel del bakom kulisserna med att driva denna underbara dansskola! Tillsammans med ett härligt gäng (Anna, Emma, Ebba och Linnea) kommer dansglädjen spridas! Let’s do this!!

Xo Helena"


Vi ses på Karlskoga DansCenter!