Om Emma


Anställd på Karlskoga DansCenter sedan hösten 2015. Undervisar i Barndans, Stage Dance, Mix It, Hiphop, Ragga och Slowdance.


"Redan som liten visste jag att jag ville bli fröken. Jag hittade gärna på lekar och läste sagor för mammas dagbarn. På fritiden var jag aktiv simmare och som 13-åring började jag som assisterande simtränare. Jag har sedan dess gått simtränarutbildningar för både Svenska Simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet och varit tränare i alla grupper, från nybörjare upp till näst högsta tävlingsgruppen.


När gymnasievalet närmade sig kändes Ledarskapsprogrammet som ett självklart val. Efter gymnasiet studerade jag ett år på Örebro Folkhögskola med inriktning idrottsledare innan jag började på Karlstad Universitet där jag läste till fritidspedagog. Efter det blev jag anställd i Karlskoga Simförening som breddkonsulent där jag har ansvar för bland annat simskolan.


Jag har dansat jazz och street på kulturskolan i ca fyra år, men fick sen ta ett uppehåll p.g.a. studierna. 2007 började jag som ledare på barndans. Jag var assistent i två år och fortsatte som instruktör i fyra år, med licens i både Funky Kidz och Absolute Showkidz.


När Karlskoga DansCenter slog upp portarna hittade jag tillbaka till dansen igen och dansar så mycket jag bara kan: hiphop, ragga, disco, show och modern. I höst börjar jag undervisa på KDC och det ska bli jätteroligt att återigen få inspirera barn till att hitta glädjen med dansen."


Emma har under hösten 2017 tagit en steg 1-utbildning i Hiphop hos Svenska Danssportförbundet, DSF. Under våren 2018 tog hon samma utbildning fast då inom Disco. Hon har även tagit domarlicens hos DSF för att få behörighet att döma de lägre klasserna på danstävlingar anordnade av DSF.


Vi ses på Karlskoga DansCenter!